Použité suroviny receptu Krupicový nákyp s plněnými jablky:
500 ml mléka
| 50 g másla
| 80 g pískového cukru
| 100 g krupice nebo dětské krupičky
| 4 větší jablka
| 4 lžičky brusinkového kompotu nebo rybízového džemu
| na vymazání tuk
| na vysypání hrubá mouka
| 2 vejce
| 1 lžička citronové šťávy
Postup přípravy receptu Krupicový nákyp s plněnými jablky:
Do mléka dáme tuk, lžíci pískového cukru, špetku soli a přivedeme do varu. Za stálého míchání vsypeme krupici a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Mezitím z jablek odstraníme jádřince a naplníme je brusinkovým kompotem nebo džemem. Plněná jablka vložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané zapékací mísy, podlijeme trochou vody, přiklopíme a v troubě podusíme. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, citronovou šťávu a sníh z bílků ušlehaný se zbylým cukrem. Krupicovou hmotu lžící naklademe kolem jablek a v mírně vyhřáté troubě nezakryté pečeme dozlatova.
Fotky receptu Krupicový nákyp s plněnými jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!