Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Houmerovy koblížky

fotka Houmerovy koblížky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 53

Použité suroviny receptu Houmerovy koblížky :

3 hrnky hladká mouka  | 250 ml mléko (polotučné nejlépe)  | 2 ks vejce  | 1 kostka (42 g) droždí  | špetka sůl  | 100 g cukr krupice  | 50 g máslo  | asi 60 ml olej na smažení

Postup přípravy receptu Houmerovy koblížky :

z droždí, trochy mléka a cukru vytvoříme kvásek. Když kvásek vzejde, smícháme ho s cukrem, rozpuštěným zchladlým máslem, zbylým mlékem, vejci, solí, mouku přidáme až nakonec. Těsto promícháme vařečkou tak, aby bylo hladké a nelepilo se na okraje mísy, necháme asi půl hodiny vykynout. Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 1,5-2 cm silný a vykrajujeme skleničkou kolečka, uprostřed kterých vykrojíme malé kolečko (dírku asi 1,5 cm), necháme asi 15 minut kynout na vále, na pánvi na rozpáleném oleji smažíme dozlatova po obou stranách - pozor, jsou poměrně rychle osmažené.
Hotové koblížky lze dozdobit polevou (čokoládovou, citronovou nebo dle chuti)


Fotky receptu Houmerovy koblížky :

Houmerovy koblížky
Fotky vložil: janaa1 
Hodnocení receptu Houmerovy koblížky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !