4 ks vejce
| 200 g močkového cukru
| 1ks vanilkový cukr
| 130 g másla nebo rostlinného cukru
| 0,15 l vlažného mléka
| trochu postrouhané kůry z citrónu
| 150 g hrubé mouky
| 150 g hladké mouky
| 1ks prášek do pečiva
| 1 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu Mramorová bábovka:
Máslo nebo tuk, moučkový cukr a vanilkový cukr umicháme, postupně přimicháme žloutky. Potom přidáme mléko, trochu postrouhané citronové kůry, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu necháme světlou a do druhé přimícháme kakao. Obě těsta střídavě klademe do vymaštěné a hrubou moukou posypané bábovkové formy a upečeme v mírně předehřaté troubě. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a posypeme moučkouvým cukrem.