Použité suroviny receptu Mražený smetanový krém z jahod:
8 jahod
| 125 ml šlehačky
| krém
| 150 g jahod
| 250 ml šlehačky
| 30 g cukru moučka
| 2 listy želatiny
| 2 lžíce brandy
Postup přípravy receptu Mražený smetanový krém z jahod:
Jahody rozmačkáme s cukrem a propasírujeme přes sítko.
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a v teplé brandy, nebo likéru ji rozpustíme. Vmícháme jahodové pyré a necháme vychladnout.
Vyšleháme si šlehačku dotuha, jemně ji smícháme s jahodami a hotový krém dáme v uzavřené misce zmrazit.
Přibližně 1/2 hodiny před podáváním krém vyndáme z mrazáku, naaranžujeme do dezertních misek, ozdobíme šlehačkou a měsíčky čerstvých jahod.