Použité suroviny receptu Malinový šerbet s bílým vínem:
200 g malin
| 2 lžíce malinové pálenky
| 1 lžíce moučkového cukru
| 500 ml bílého vína
| 1/2 snítky máty na ozdobu
Postup přípravy receptu Malinový šerbet s bílým vínem:
1. Maliny přebereme a očistíme. Několik hezkých plodů odložíme stranou na ozdobu. Ostatní rozmixujeme a poté protřeme jemným sítem.
2. Malinovou pálenku zahřejeme v kastrolku a za stálého míchání v ní rozpustíme moučkový cukr. Potom vmícháme malinové pyré a víno.
3. Vše vlijeme do mělké mísy a 4 až 5 hodin mrazíme. Vždy po 45 min. šerbet důkladně promicháme, aby se nevytvářely ledové krystalky.
4. Malinový šerbet naplníme do 4 dobře vychlazených sklenic a ozdobíme listky máty a odloženými malinami. Můžeme podávat s oplatkovými trubičkami.
Tip: Šerbet můžeme připravit i z mírně oslazených zahradních jahod.
Fotky receptu Malinový šerbet s bílým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!