Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Čas malinČas malin Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.08. 2018
Dnes má svátek Jáchym
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Obláčky z Itálie

fotka Obláčky z Itálie
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Obláčky z Itálie:

4 hrnky jemné hladké mouky  | 2 1/2 lžičky soli  | 25 g kvasnic smíchaných s 170ml vlažné vody  | 4 lžíce rozpuštěného másla  |  trochu perlivé minerálky  |  olej na smažení

Postup přípravy receptu Obláčky z Itálie:

Na vál dáme 3 1/2 hrnku mouky. Doprostřed utvoříme důlek a do toho nalijeme kvasnice, které jsme nechali vzejít. Přidáme máslo a minerálku. Pomocí vidličky začneme vpracovávat mouku z vnitřní strany moučné hráze. Těsto se začne tvořit po použití asi poloviny mouky.

Pomocí rukou začít těsto hníst a kdykoliv je zapotřebí přidávat po troškách mouku. Jakmile se z těsta stane kohezní (drží pohromadě) masa, tak sejmout těsto z válu, seškrábnout zbytky těsta a mouky z válu a zahodit je. Vál se znovu trochu pomoučí, těsto se na vál položí a hněte se dalších asi 6 minut (je ještě trochu lepkavé, ale elastické).

Těsto se vloží do lehce olejem vymaštěné mísy, přikryje se a při pokojové teplotě se nechá po 30 min. odpočinout.

V hlubokém kastrolku rozehřát 10 cm oleje na 180°C.

Rukou odtrhnout polovinu těsta a vyválet ho válečkem na obdélník asi 3-4 mm tlustý. Pomocí rádýlka nebo kolečka na krájení pizzy nakrájet těsto na 10 cm čtverečky a ty asi po třech smažit v oleji, až se nafouknou a jsou zlatohnědé po obou stranách. Obláčky nechat asi 2-3 minuty osušit na papírovém ubrousku. Stejně pokračovat s druhou 1/2 těsta.

Obláčky se podávají teplé s různými salámy, šunkou atd.


Fotky receptu Obláčky z Itálie:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Obláčky z Itálie
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !