Použité suroviny receptu Obložená žemle s pivním salámem:
4 celozrnné bulky nebo dalamánky sypané sezamem
| 1 hlávkový salát
| 1 svazek pažitky
| 2 cibule
| 2 masitá rajčata
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžíce oleje (slunečnicového nebo z klíčků)
| 12 plátků pivního salámu
| 750 g majonézy
| 1 červená paprika pokrájená na nudličky na ozdobu
Postup přípravy receptu Obložená žemle s pivním salámem:
1. Bulky sypané sezamem rozpůlíme, řezné plochy opečeme na toastovači. Salát omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky.
2. Pažitku omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a najemno nakrájíme. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na jemné plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenká kalečka, která osolíme a opepříme.
3. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky rajčat na něm 1 min. opékáme.
4. Na spodní poloviny bulek rozložíme rajčata, obložíme salátem a plátky cibule. Na ně položíme po 3 plátcích salámu. Majonézu osolíme, opepříme a pokapeme salám. Ozdobíme pažitkou a paprikou a přikryjeme druhou polovinou bulek.
Fotky receptu Obložená žemle s pivním salámem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!