500 g cibule
| 50 g másla
| 30 g hladké mouky
| 0,1 l bílého vinného octa
| 0,15 l hovězího vývaru
| 4 lžíce crème fraîche
Postup přípravy receptu Omáčka Soubise :
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. V kastrolu s tlustým dnem rozpustíme pomalu máslo a přidáme k němu cibuli. Podusíme za stálého míchání, ale nenecháme zežloutnout. Přisypeme mouku a mícháme další 2 minuty. Přilijeme ocet, důkladně promícháme, osolíme a opepříme. Přikryjeme a velmi pomalu dusíme 15 minut. Nakonec přidáme vývar a opět pomalu vaříme za stálého míchání dalších 15 minut. Cibule by měla být rozvařená na hustší kaši. Ochutnáme a případně přikořeníme. Přidáme crème fraîche a za stálého míchání ohřejeme až téměř k varu. Znovu ochutnáme a případně přikořeníme. Podáváme teplé.
Fotky receptu Omáčka Soubise :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!