Použité suroviny receptu Omáčka z čerstvých rajčat s tymiánem:
200 g masitých rajčat
| 100 ml vývaru
| sůl a pepř
| 1 bobk. list
| 1 lžíce oleje
| větvička tymiánu
| cukr
| 1 str. česneku
| 2 lžíce bílého vína
| 1 šalotka
Postup přípravy receptu Omáčka z čerstvých rajčat s tymiánem:
Cibuli nakrájíme najemno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nakrájíme na plátky.
Na pávni rozpálíme olej a cibulku na něm zesklovatíme. Přidáme česnek, půl větvičky tymiánu, rajčata a vše krátce orestujeme. Pak přidáme vývar, víno, špetku cukru a soli a za občasného míchání vše dusíme, dokud se rajčata nerozvaří.
Omáčku propasírujeme přes cedník a přidáme do ní zbylý tymián.
Fotky receptu Omáčka z čerstvých rajčat s tymiánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!