4 velká nakyslá jablka
| 2 polévkové lžíce másla
| 5 vajec
| 50 g cukru krystal
| 50 g másla
| 2 polévkové lžíce rozinek
| sklenku calvadosu
| polévkovou lžíci cukru moučka (a 2 pánvičky)
Postup přípravy receptu Omeleta z Normandie:
Nejprve namočte rozinky do calvadosu. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na tenčí plátky. Dvě polévkové lžíce másla nechte rozpustit ve velké pánvi a jablka v něm poduste jen tak dlouho, aby zkřehla. Přidejte opilé rozinky. Vejce vyšlehejte s cukrem. V druhé pánvičce rozpusťte 50 g másla a vlijte do ní vaječnou směs. Když je omelete pevná, obložte ji podušenými jablky s rozinkami, opatrně přeložte a ještě opatrněji přemístěte (nechte sklouznout) na servírovací podnos. Pocukrujte moučkovým cukrem.
Fotky receptu Omeleta z Normandie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!