1 plátek bílé želatiny
| 200 g červeného rybízu
| 3 lžíce malinového likéru
| 3 vejce
| 50 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 150 ml smetany
| 4 kousky čokolády
| 125 ml smetany
| miska drobného ovoce
| 1 svazek máty
Postup přípravy receptu Ovocné zmrzlinové suflé:
Na suflé použijeme formičky o průměru asi 10 cm. Z pergamenového papíru nastříháme 4 pruhy o rozměrech 10 x 36 cm. Pergamenové pruhy obtočíme kolem formiček tak, aby přečnívaly o 4 až 5 cm nad horní okraj. Želatinu namočíme do studené vody. Drobné ovoce - rybíz, maliny, ostružiny omyjeme, necháme okapat. 100 g dáme stranou, ostatní spolu s likérem ohřejeme v malém rendlíku. Horkou směs protřeme jemným sítem. V horké směsi rozpustíme vymačkanou želatinu. Žloutky s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do pěny. Přidáme pyré a mícháme do vychladnutí. Smetanu a bílky ušleháme dopevna a jemně vmícháme do pěny. Nakonec vmícháme opatrně ovoce.
Fotky receptu Ovocné zmrzlinové suflé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!