500 g pevných meruněk
| 250 ml octa
| 250 ml vody
| 130 g pískového cukru
| celou skořici
| badyán
| 1/2 lžičky anýzu
| 1/2 lžičky nového koření
| 1 -2 malé sušené feferonky
Postup přípravy receptu Pálivé meruňky:
Povaříme všechny ingredience v kastrolu a rozdrobíme do nálevu feferonky, pak přidáme půlky meruněk a chvilku je povaříme. Horké meruňky skládáme řeznou stranou dolů do sklenice, zalijeme troškou nálevu, zavíčkujeme a obrátíme do vychladnutí víčkem nahoru. Do každé sklenice vložíme i kousek badyánu, skořice či nového koření. Po uležení podáváme ke grilovaným masům, nejlépe v kombinaci s "vykapaným jogurtem".
Fotky receptu Pálivé meruňky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!