Postup přípravy receptu Bhútory:
Bhútory jsou vyrobeny z kvašeného těsta, jehož sytost je doplněna rozpuštěným ghee. Smaží se na rozpáleném oleji dokud se nenafouknou a nezezlátnou. Cukr, mouku, jedlou sodu a jogurt dejte do misky a důkladně promíchejte. Přikryjte plastikovým víčkem a nechte přes noc nakynout.
Tři hodiny před přípravou dejte do jiné misky hrubou mouku, sůl, ghee nebo máslo a vodu. Přidejte jogurtovou směs a vymíchejte těsto. Vyndejte na lehce pomoučený vál a 15 minut důkladně hnětejte, podle potřeby ještě přidejte mouku a vytvořte jemné hladké těsto.
Těsto rozdělte na 16 stejných porcí, z každé vyválejte tenkou placku. V oválné pánvi (woku) rozpalte olej na velmi vysokou teplotu, ale aby se nepřepaloval (190°C). Do oleje vhoďte jednu bhútoru tak, aby byla zcela ponořena. Velkou plochou lžičkou s otvory přidržte bhútoru jemně pod hladinou asi 2–3 sekundy dokud neucítíte, že se nafukuje. Rychle přelejte bhútoru lžičkou oleje. Hned jak se nafoukne, obraťte ji a další 3–4 sekundy polévejte olejem dokud se nenafoukne znovu. Vytáhněte z pánve, nechte odkapat a vysušte na savém kuchyňském papíru.