Vložil: | Vydrysek |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 5 min |
Hodnocení: |
![5.17/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.17/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.17/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.17/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Alenčino rizoto:
3 kuřecí čtvrtky (kdo šetří a nevadí mu práce, tak může použít i několik kuřecích koster)
| 1 velká cibule
| 4 sáčky rýže (nejlépe parboleid)
| 250 ml smetany ke šlehání
| sůl
| popřípadě konzervovaná kukuřice
| hrášek či mražená zelenina
Postup přípravy receptu Alenčino rizoto:
Kuřecí čtvrty osolíme, vložíme do pekáčku, zalijeme poměrně velkým množstvím vody (tak 1,5-2 hrnky) a přidáme také nakrájenou cibuli. Upečeme do měkka. Necháme trošku zchladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. V pekáčku by nám mělo zbýt dost šťávičky, do které vsypeme neuvařenou rýži (bez sáčků), kousky masa a zalijeme smetanou. Dobré je dát slupky zbavené pokrájené rajče. Přikryjeme a dáme péct. Musíme kontrolovat a průběžně podle potřeby dolévat vodou nebo ještě lépe vývarem! A taky ochutnávat, jestli už je rýže měkká. Nakonec můžeme vmíchat mraženou zeleninu nebo konzervu nějaké té kukuřice nebo hrášku atd. To už záleží na chuti každého.
Já jsem v mezičase, kdy kuře chladlo upekla v té rozpálené troubě bábovku :).
Fotky receptu Alenčino rizoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!