Použité suroviny receptu Pikantní brambory na víně:
1 kg brambor
| sůl
| 1 cibule
| 3 lžíce másla
| 80 ml suchého bílého vína
| 1 lžíce zelených, naložených pepřových zrnek
| 200 ml smetany
Postup přípravy receptu Pikantní brambory na víně:
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a vaříme asi 15 minut v troše osolené vody. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenká kolečka. Máslo zahřejem ve vyšší pánvi a cibuli na něm opečeme. Obracíme. Slijeme brambory, přidáme k cibuli a společně opékáme. Zalijeme bílým vínem. Pepřová zrnka necháme okapat a přidáme také na pánev. Vše vaříme asi 10 minut. Pak přilijeme smetanu, prohřejeme, dochutíme a ihned podáváme. Na talířích ozdobíme pepřovými zrnky. Brambory jsou vynikající přílohou ke steakům nebo řízkům.
Fotky receptu Pikantní brambory na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!