25 g kokosové pasty
| 1 plechovka ananasu ve vlastní šťávě
| 1/4 lžičky kurkumy
| sůl
| pepř
| 225 g rýže basmati
| 8 mladých cibulek
| 1 lžíce slunečnicového oleje
| 50 g zeleného hrášku
| 1/4 lžičky mletého koriandru
| 25 g hrozinek
Postup přípravy receptu Pikantní tropická rýže:
Dáme vařit do varné konvice vodu, nakrájenou kokosovou pastu nasypeme do odměrky a zalijeme 600 ml vroucí vody. Mícháme, dokud se kokosová pasta nerozpustí. Necháme v cedníku nebo na sítu okapat kousky ananasu a šťávu uschováme. Vlijeme vodu s kokosem a ananasovou šťávu do velkého hrnce. Přidáme kurkumu a půl lžičky soli a přivedeme k varu. Nasypeme rýži do síta pořádně ji propláchneme pod tekoucí vodou. Pak ji nasypeme do hrnce a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, aby voda jen mírně bublala a pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Mladé cibulky nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. V pánvi rozehřejeme na mírném plameni olej, přidáme cibulky a 4 minuty za mírného míchání smažíme. Pak posypeme koriandream a smažíme ještě asi minutu. Poté pánev odstavíme z ohně. K vařené rýži přidáme ananas, hrášek, cibulky, hrozinky a trochu pepře. Nakonec ještě asi minutu povaříme a podáváme horké.
Fotky receptu Pikantní tropická rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!