1 balíček pudinku s kokosovou příchutí
| 2 plné lžíce cukru
| 500 ml mléka
| 50 g piniových piškotů
| 80 g červeného strouhaného kokosu
| 2 ks zmrzlinových trubiček
Postup přípravy receptu Piniáda:
1. 200 ml mléka odlijeme do hrnku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbylých 300 ml mléka přivedeme s cukrem na mírném ohni k varu. Mléko odstavíme z plotny, vmícháme rozpuštěný pudink a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Uvařený kokosový pudink sundáme z plotny a ruční metlou do něj vmícháme piniové oříšky. Necháme chvíli vychladnout.
2. Připravíme si dva větší skleněné poháry. Na dno každého nasypeme vrstvu červeného kokosu. Na kokos nalijeme vrstvu pudingu a takto střídáme vrstvy kokosu a pudingu, aby se tvořily bílo červené proužky. Poslední vrstva je pudink. Nakonec zapíchneme do každého poháru zmrzlinovou trubičku a necháme pudink úplně vychladnout.
TIP: Místo piniových oříšků můžeme použít sekané bodlinky mandlí. Mandle ale nejsou tak jemné a křehké jako pinie.
Fotky receptu Piniáda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!