4 velká nakyslá jablka
| 2 lžíce cukru
| citrónová šťáva
| Krém: 1/4 l mléka
| půl balíčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
| 3 lžíce cukru
| 120 g měkkého tvarohu
| barevně odlišné kompotované ovoce
Postup přípravy receptu Pohár s dušenými jablky:
Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a spolu s cukrem rozdusíme, ochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout. Z mléka, pudinkového prášku a poloviny cukru uvaříme pudink. Tvaroh prolisujeme, utřeme se zbylým cukrem a zašleháme do chladnoucího pudinku. Na dno pohárů dáme polovinu jablek a na ně polovinu krému. Další vrstvou jsou opět jablka a na ně zbytek krému upravíme do kopečku a vidličkou ozdobně narýhujeme. Ozdobíme kouskem okapaného kompotovaného ovoce a necháme mírně vychladit.
Fotky receptu Pohár s dušenými jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!