Použité suroviny receptu Popraskané brambůrky na víně:
750 g malých nových brambor, neoloupaných, ale pečlivě odrhnutých kartáčkem
| 1 ks cibulku
| 4 lžíce bílého vína
| 2 lžíce olivového oleje
| 3 lžíce nasekané zelené petrželky
Postup přípravy receptu Popraskané brambůrky na víně:
Brambory vsypte do vařící osolené vody a vařte doměkka (15–20 minut). Sceďte a vsypte zpátky do hrnce. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory je mírně pomačkejte, aby trochu popraskaly.
Hrnec vraťte na oheň a přilijte víno. Zprudka vařte 2–3 minuty, až se víno skoro vypaří. Jeho aroma se "vsákne" do brambor. Vmíchejte olej, cibulku a petrželku. Dále už nevařte.
Osolte a opepřete, dobře promíchejte.
Fotky receptu Popraskané brambůrky na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!