Použité suroviny receptu Salát s cizrnou, polníčkem a mozzarellou:
70 g zelených oliv
| 40 g salátu polníček
| 400 g cizrny
| 1 bobk. list
| 50 g mini kuliček mozzarelly
| libeček, cukr, sůl
| zálivka
| po 1 lžíci citr. šťávy a str. zázvoru
| 3 str. česneku
| 3 lžíce oliv. oleje
| tmavý chléb
Postup přípravy receptu Salát s cizrnou, polníčkem a mozzarellou:
Předem namočenou cizrnu ochutíme špetkou libečku, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka. Ke konci vaření cizrnu osolíme a slijeme. Olivy necháme okapat a nakrájíme na tenké nudličky.
Čerstvý zázvor nastrouháme. Česnek prolisujeme. Olej promícháme s citronovou šťávou, zázvorem a česnekem. Podle chuti zálivku přisladíme.
Okapanou a vychladlou cizrnu promícháme se zálivkou, nakrájenými olivami a necháme hodinu v chladu rozležet.
Před podáváním vmícháme k cizrně salát polníček a jednotlivé porce posypeme mini kuličkami mozzarelly. Podáváme s tmavým chlebem.
Fotky receptu Salát s cizrnou, polníčkem a mozzarellou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!