Postup přípravy receptu Salát s lilkem a prosciuttem:
1. Lilek omyjeme a necháme okapat. Nakrájíme jej na kostičky velké asi 1 cm, osolíme a na 30 minut odstavíme. Potom jej znovu omyjeme, necháme okapat a poprášíme moukou.
2. V hluboké pánvi necháme na polovině oleje zhnědnout česnek a vyjmeme jej. Potom mírně dohněda osmažíme lilek, vysypeme jej z pánve a necháme okapat na kuchyňském papíře. Okořeníme jej.
3. Řeřichu rozložíme na talíř a nasypeme na ni lilek společně s prosciuttem a nakrájeným vejcem.
4. Do menšího hrnce vlijeme sherry nebo ocet, přidáme citronovou šťávu s bylinkami a vše osolíme a opepříme. Dresing přivedeme k varu a potom jej slijeme a necháme odstát. Lilky nasypeme do mísy a pokapeme dresinkem.
5. Salát s lilkem a prosciuttem necháme vychladnout.
Fotky receptu Salát s lilkem a prosciuttem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!