Použité suroviny receptu Salát s různou zeleninou a tuňákem:
3 menší brambory
| 200 g tuňáka ve vl. šťávě
| 400 g steril. fazolových lusků
| hrst polníčku
| 150 g baby rajčat
| jarní cibulka
| sůl, pepř, tymián
| zálivka
| 3 str. česneku
| 100 ml vývar
| po 4 lžičkách oleje a octa
| pečivo
Postup přípravy receptu Salát s různou zeleninou a tuňákem:
Brambory uvaříme ve slupce. Pak je oloupeme a nakrájíme na hranolky. Fazolové lusky a tuňáka necháme okapat. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Nať jarní cibulky usekáme. Česnek utřeme se solí.
Vývar zahřejeme, ale nevaříme. Vmícháme česnek, tymián, olej, ocet a lžíci strouhaného parmazánu. Odstavíme a necháme vychladnout.
V míse promícháme nakrájené brambory s fazolkami a vše přelijeme vychladlou zálivkou. Nakonec vmícháme polníček, rajčata a kousky tuňáka. Podle chuti osolíme a opepříme.
Salát podáváme s pečivem.
Fotky receptu Salát s různou zeleninou a tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!