Použité suroviny receptu Salát z krůtího masa s karotkou a okurkou:
150 g dušeného /vařeného/ krůtího masa
| 100 g karotky
| 50 g salátové okurky
| pažitka a cukr
| sůl
| zálivka
| 100 ml zakys. smetany lehké
| 1 lžička pomer. šťávy
| 1 lžíce jogurtu
| 1 lžička oliv. oleje
| 2 lžičky steril. křenu
Postup přípravy receptu Salát z krůtího masa s karotkou a okurkou:
Karotku nastrouháme nahrubo. Okurku nakrájíme na nudličky. Studené uvařené nebo dušené maso nakrájíme na proužky.
Zakysanou smetanu promícháme s jogurtem, olejem, křenem a pomerančovou šťávou. Podle chuti osolíme a přisladíme.
V míse promícháme maso, karotku a okurku a vše spojíme smetanovou zálivkou. Necháme 1 hodinu v chladu rozležet.
Salát podáváme ozdobený usekanou pažitkou.
Fotky receptu Salát z krůtího masa s karotkou a okurkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!