Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuřecí salát s majonézou, hráškem a kukuřicí

fotka Kuřecí salát s majonézou, hráškem a kukuřicí
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 20 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 84

Použité suroviny receptu Kuřecí salát s majonézou, hráškem a kukuřicí:

1 ks kuřecí prsa  | 0,5 dl olej na smažení  | 100 g hrášku  | 100 g kukuřice  | 100 ml majonézy

Postup přípravy receptu Kuřecí salát s majonézou, hráškem a kukuřicí:

Tento recept je opravdu výborný a jednoduchý. Kuřecí maso si nakrájíte na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejete olej na smažení, poté přidáte maso. Maso osolíte a občas promícháte. Když už je maso téměř hotové, přidáte mraženou kukuřici a hrášek. Zeleninu na pánvi nesmažíte, jen prohřejete, aby nebyla zmrzlá. Pozor, pokud zeleninu na pánvi necháte příliš dlouho, může se stát, že hrášek ztvrdne. Maso a zeleninu necháte vychladnout a poté směs promícháte s majonézou. Pokud máte rádi smaženou cibulku, je jí také možno do salátu přidat, také tam můžete dát nadrobno nakrájenou a uvařenou mrkev. Pokud rádi experimentujete, myslím, že by se do salátu mohly přidat i malé kousky ananasu. Salát je nejlepší vychladit v ledničce a nechat chvíli uležet, asi tak hodinu, klidně i déle. Salát chutná nejlépe s čerstvým pečivem, obyčejným rohlíkem nebo celozrnnou houskou. Vypadá dobře také na vece, salát díky zelenině vypadá krásně barevně, je ho možné dozdobit kouskem čerstvé petrželové nati. Tento salát mi zatím všichni chválili. Dobrou chuť!
Tip: Na salát je možné použít libovolné kuřecí maso, třeba i kuřecí stehna nebo křídla, která si uvaříte v mírně osolené vodě, poté z nich musíte maso obrat a nadrobno nakrájet. Z kuřecího vývaru pak můžete udělat výbornou kuřecí polévku. Myslím, že uvařené maso je lepší než smažené, na druhou stranu je příprava pracnější. Maso je totiž třeba pečlivě obrat a nakrájet.
Tip 2: Zeleninu také můžete nechat rozmrznout v mikrovlné troubě. Návod na přípravu zeleniny v mikrovlné troubě najdete běžně na obalu výrobku (tedy sáčku s mraženou zeleninou). Pokud nespěcháte, můžete zeleninu nechat rozmrazit při pokojové teplotě. Rozmraženou zeleninu už není třeba rozehřívat na pánvi! Je možné použít také zeleninu z plechovky, ale podle mého názoru není tak dobrá, jako rozmražená zelenina.


Fotky receptu Kuřecí salát s majonézou, hráškem a kukuřicí:

Kuřecí salát s majonézou, hráškem a kukuřicí
Kuřecí salát s majonézou, hráškem a kukuřicí
Kuřecí salát s majonézou, hráškem a kukuřicí
Fotky vložil: Emko 
Hodnocení receptu Kuřecí salát s majonézou, hráškem a
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Kuřecí salát s majonézou, hráškem a
Obrázek uživatelky
profil
Vyzkoušela jsem ho a byl opravdu výborný a hlavně rychlý. Navíc jsem půlku ochutila místo majolkou francouzským dresinkem od Hellmannsu (který jsem opět asi po roce konečně sehnala) a bylo to také moc dobré.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkmohu doporučit, vyzkoušela jsem a je jednoduchý a má výbornou chuť

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles