8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebeská mana z grilu

21. 07. 2008 | Škola vaření
Grilovat se dá nejen maso, ale také zelenina, ovoce, houby, sýr a další dobroty. Nic však naplat, maso je maso. Které je ke grilování nejvhodnější? A jak ho upravit tak, aby bylo křehoučké a chuťově výrazné? My to víme a vy budete za chvíli také.

Mariňácká marináda

Při výběru té správné flákoty si dejte pozor, aby bylo maso čerstvé. Před samotnou úpravou ho uchovávejte v lednici, nechcete přece po kulinářských hodech skončit s bolestmi břicha. Maso před grilováním většinou marinujeme. Dosáhneme tím toho, že je křehčí, rychleji se připravuje a navíc výborně chutná.

grilováníZdravou a jednoduchou marinádu připravíme z olivového oleje, čerstvých bylinek a trochy citronové šťávy. Maso pak necháme naložené v chladničce klidně i několik dní. Zbylou marinádu využijeme při samotném grilování, potíráme jí maso, které se pak tak rychle nevysouší.

Důležitou zásadou je nepřidávat sůl, maso by pak pustilo šťávu a bylo suché. Solíme tedy až na talíři. Vynikající marinádu připravíte z prolisovaného česneku, kečupu a hořčice. Tyto suroviny ochutíme pepřem, bazalkou, kmínem a závěrečnou ingrediencí je pár lžic černého piva.

Masožravky a masožravci

Shrňme si to – grilovat můžeme maso drůbeží, vepřové, hovězí, rybí, jehněčí i skopové či jakékoliv mleté. Oblíbené jsou také všemožné klobásy, párky a špekáčky. I když skeptici možná namítnou, že v těch příliš opravdového masa nenajdeme.

Drůbeží maso není příliš tučné ani bohaté na cholesterol. Navíc obsahuje spoustu zdravých bílkovin a také vitamíny. U tohoto druhu masa se vyvarujte příliš dlouhého marinování, maso by mohlo pustit svou vlastní šťávu a pak být tuhé. Kuřecí maso je vhodné i pro menší děti, grilujte je s kůží, kterou pak předtím, než je dětem naservírujete, odstraníte.

Pokud plánujete velkou grilovací party a chcete připravit spoustu masa, ale neunavit hosty dlouhým čekáním na jídlo, máme pro vás trik. Maso si čtvrthodinku předpečte v troubě, na grilu pak bude rychleji hotové.



 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles