8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pivo k jídlu a jídlo k pivu: Co se k čemu hodí?

21. 04. 2018 | Škola vaření
Pivo k jídlu a jídlo k pivu: Co se k čemu hodí? Jaký druh piva nejvíce pohladí vaše chuťové buňky, pokud si dáváte například guláš, rybu nebo palačinky s čokoládou? Každé se hodí k něčemu jinému, s naším doporučením na snoubení piva s jídlem zaručeně nesáhnete vedle.

Skvělé jídlo je na stole, hladovým strávníkům se užsbíhají sliny – to je ten správný čas otevřít si lahev dobrého piva. Ale kterou a k čemu?

„Výběr je pro milovníky chmelového moku stále větší a správnězvolené pivo může jen podpořit chuť toho kterého pokrmu,“ říká sládek a doplňuje: „Typický český guláš si například žádá světlé pivo s výrazným řízem. Lahodná žebírka nebo poctivý kus hovězího zase skvěle podpoří nefiltrované pivo velmi silné hořkosti a se svěžím citrusovým aroma.“ Klasická svíčková se šesti podle něj ještě lépe vynikne, když k ní popíjíte polotmavé pivo sametové chuti. Pořádná pečínka pak bude mnohem kvalitnějším chuťovým zážitkem v kombinaci s hořkým a zároveň řízným světlým pivem.

jaké pivo k jídluVýrazné pivo si dejte k rybám a lehkým jídlům


K lehkým pokrmům se hodí výraznější chutě, například těstoviny s rajčatovou omáčkou či pizzu je záhodno zapíjet polotmavým nefiltrovaným pivem s příjemným chmelovým aroma. Například k dietnější rybě ideálně sedí osvěžující pšeničný ležák s aromatickými tóny ovoce a jemnou hořkostí. Naopak vánoční kapřík a další tučné ryby si zaslouží něco skutečně výjimečného.

Poznejte nepoznané: Dezerty a pivo


Dávat si k sladkostem pivo? Není to zvláštní? Vyzkoušejte a zažijete něco výjimečného. I takové české klasiky, kterými jsou jablečný štrúdl nebo povidlové buchty, se změní v neobvyklou delikatesu, pokud k nim budete pít ochucené pivo s vyrovnaným mixem hořkosti s osvěžující mi tóny exotického ovoce, které parádně podpoří sladkou chuť. Palačinky s čokoládou si naopak užijete s hutnější chutí sladších tónů karamelu tmavého piva, kombinovanou s příjemnou hořkostí.


Zdroj, foto: Litovel
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles