Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Snídaňový jogurt s kroupami a ovocem

16. 07. 2017 | Škola vaření
K prázdninovému lenošení u vody nebo na chatě se ideálně hodí pokrmy, které jsou lehké, ovocné a rychle hotové. Totéž platí i pro letní snídaně. Ranní jídlo by nás mělo zasytit a vybavit dostatkem energie na dopoledne, rozhodně bychom se jím ale neměli takříkajíc zaplácnout.

Skvělou alternativou jsou kroupy. Malá obilná zrnka v sobě skrývají pořádnou dávku vitamínů B a E, jsou bohatá na vápník, hořčík, zinek, selen, fosfor, železo i vlákninu. Vyzkoušejte je smíchat s jogurtem, co zrál v kelímku, a čerstvým ovocem a získáte snídani, která vás doslova nakopne do nadcházejícího dne.

Snídaňový jogurt s kroupami a ovocem

Doba přípravy: 45 minut
Na přípravu jedné porce budete potřebovat:
50 gramů krup
200 gramů bílého jogurtu
1 lžíci medu nebo agávového sirupu
Hrst oblíbeného ovoce (např. malin, borůvek, jahod, hroznového vína…)


snídaněPostup:
Snídaňové misky jsou jednoduché na přípravu. V podstatě stačí všechny ingredience s citem promíchat a rovnou servírovat. Na začátek si připravíme kroupy. Obilná zrnka propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí přibližně 30 minut, následně scedíme, propláchneme studenou vodou a znovu řádně scedíme. Do misky nalijeme jogurt ochucený medem nebo agávovým sirupem, přidáme kroupy a opláchnuté, pokrájené ovoce a můžeme podávat.


Tip: Pokud chcete po ránu ušetřit ještě více času, připravte si kroupy do zásoby. Uvařené vydrží v lednici alespoň čtyři dny.


Zdroj, foto: Hollandia
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !