Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Snídaňový jogurt s kroupami a ovocem

16. 07. 2017 | Škola vaření
K prázdninovému lenošení u vody nebo na chatě se ideálně hodí pokrmy, které jsou lehké, ovocné a rychle hotové. Totéž platí i pro letní snídaně. Ranní jídlo by nás mělo zasytit a vybavit dostatkem energie na dopoledne, rozhodně bychom se jím ale neměli takříkajíc zaplácnout.

Skvělou alternativou jsou kroupy. Malá obilná zrnka v sobě skrývají pořádnou dávku vitamínů B a E, jsou bohatá na vápník, hořčík, zinek, selen, fosfor, železo i vlákninu. Vyzkoušejte je smíchat s jogurtem, co zrál v kelímku, a čerstvým ovocem a získáte snídani, která vás doslova nakopne do nadcházejícího dne.

Snídaňový jogurt s kroupami a ovocem

Doba přípravy: 45 minut
Na přípravu jedné porce budete potřebovat:
50 gramů krup
200 gramů bílého jogurtu
1 lžíci medu nebo agávového sirupu
Hrst oblíbeného ovoce (např. malin, borůvek, jahod, hroznového vína…)


snídaněPostup:
Snídaňové misky jsou jednoduché na přípravu. V podstatě stačí všechny ingredience s citem promíchat a rovnou servírovat. Na začátek si připravíme kroupy. Obilná zrnka propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí přibližně 30 minut, následně scedíme, propláchneme studenou vodou a znovu řádně scedíme. Do misky nalijeme jogurt ochucený medem nebo agávovým sirupem, přidáme kroupy a opláchnuté, pokrájené ovoce a můžeme podávat.


Tip: Pokud chcete po ránu ušetřit ještě více času, připravte si kroupy do zásoby. Uvařené vydrží v lednici alespoň čtyři dny.


Zdroj, foto: Hollandia
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles