Použité suroviny receptu Sváteční chlebové večky s klobásou:
1 kg hladké mouky
| 0,5 kg klobásek
| 0,5 l mléka
| 1 kostka droždí
| 10 dkg cukru
| sůl
| kmín
| tuk na vymazání plechu
Postup přípravy receptu Sváteční chlebové večky s klobásou:
Polovinu vlažného mléka smíchejte s cukrem, droždím a trochou mouky. Do kvásku přidejte druhou polovinu vlažného mléka, zbylou mouku a sůl vypracujte v tužší těsto. Nechte asi 30 minut kynout. Vykynuté těsto položte na pomoučený vál a rozválejte na asi 1 cm silnou placku. Plát rozkrájejte tak, aby se do každého kousku dala jedna nožička klobásy asi jako do malé veky. Klobásky důkladně zabalte dejte na vymazaný plech a nechte ještě chvílku kynout. Potom je potřete slanou vodou, pokmínujte a propíchejte špejlí. Pečte ve vyhřáté troubě. Podávejte teplé nebo studené se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Sváteční chlebové večky s klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!