Použité suroviny receptu Studená omáčka z rajčat a bylinek:
6 lžic rajského protlaku
| 2 str. česneku
| 3 rajčata
| sůl
| cukr
| po snítce bazalky, tymiánu a rozmarýnu
| 3 lžíce balsamikového octa
Postup přípravy receptu Studená omáčka z rajčat a bylinek:
Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme je jadérek. Dužninu nakrájíme na kostičky.
Česnek utřeme. Bylinky zbavíme tvrdých částí a nasekáme.
Rajčata a utřený česnek vložíme do misky, zalijeme octem, přidáme protlak a posekané bylinky, trochu cukru a sůl. Omáčku zamícháme a dochutíme solí.
Omáčku podáváme především k pečenému masu.
Fotky receptu Studená omáčka z rajčat a bylinek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!