1 a 1/4 hrnku nevařené rýže
| 4 středně velké olihně
| 1 lžíce mirinu
| 1 lžíce sójové omáčky
| 1 lžička cukru
| 1/2 okurky - oloupané a nakrájené na plátky, posypané třetinou lžičky soli
| 1 lžíce sezamových semínek, do zlatohněda opražených
| octová voda
Postup přípravy receptu Sushi z nadívané olihně:
Smíchejte malé kousky uvařené olihně (ochucené/povařte je asi 20 vteřin ve slané vodě a nechte je okapat), okurkové plátky a sezamová semínka s rýží. Namočte si ruce octovou vodou. Naplňte čtyři těla olihní rýžovou směsí (nakrájejte chapadla a boční ploutve na malé kousky a vařte je 10 minut v necelém půl hrnku vývaru, nechte kousky vychladnout) a nakrájejte je na kousky velikosti sousta. Podávejte s wasabi, nebo s nastrouhaným čerstvým zázvorem a sójovou omáčkou.
Fotky receptu Sushi z nadívané olihně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!