Použité suroviny receptu Fíky zdobené parmezánovými hoblinkami:
250 g nasekaných sušených fíků
| 2 lžičky marmelády z černého rybízu
| 1 lžička koňaku
| 40 g nasekaných lískových oříšků
| ¼ lžičky anýzových semínek
| 6–8 plátků jedlého rýžového papíru
| 50 g parmezánu vcelku
Postup přípravy receptu Fíky zdobené parmezánovými hoblinkami:
1. Vložte do mixéru (sekáčku) fíky, černorybízovou marmeládu, koňak, lískové oříšky a anýzová semínka a mixujte tak dlouho, dokud se nevytvoří hmota s rovnoměrnou strukturou.
2. Z hmoty vytvořte válečky (pomocí pergamenu nebo silikonové podložky), které obalte jedlým papírem a dejte proležet do chladu na 3–4 dny.
3. Před podáváním válečky nakrájejte napříč na jednotlivá sousta a ozdobené jemnými hoblinkami parmezánu můžete podávat.