Postup přípravy receptu Thajský salát s hovězím masem:
Listy salátu nakrájíme na silné pruhy. Z grepu vykrájíme jednotlivé dílky bez blanek a slupek. Mrkev nastrouháme škrabkou na tenké plátky, ty pokrájíme na nudličky a vložíme je do stoudené vody. Cibulku a papriku nakrájíme na jemné nudličky.
Maso opečeme v kuse na rozpáleném oleji z každé strany asi 4 minuty. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě asi 15 min. dojít. Pak ho nakrájíme na tenké plátky.
Mezitím si připravíme dresink.
Citr. trávu, cibuli a chilli papričku nasekáme na drobné kousky a smícháme se šťávou vymačkanou z nastrouhaného zázvoru. Pak přidáme rybí omáčku, limetovou šťávu, cukr a rajský protlak - promícháme.
Do dresinku vložíme plátky masa a necháme je chvilku marinovat.
Na talíře rozdělíme zeleninu a dílky grepů, přidáme plátky masa a pokapeme zbytkem dresinku.
Fotky receptu Thajský salát s hovězím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!