Použité suroviny receptu Topinky Arnošta z Pardubic:
4 krajíce chleba
| 4 vejce
| malá plechovka játrové paštiky
| olej na smažení
| trochu hořčice nebo kečupu
| malá cibule
| příp. další zelenina na ozdobu
Postup přípravy receptu Topinky Arnošta z Pardubic:
Z krajíce chleba vykrojíme sřídku tak, aby kůrka zůstala celá (tvoří "ohrádku"). Kůrku dáme na rozpálený olej na pánvičce a do "ohrádky" vlijeme jedno vidličkou rozšlehané vejce. Necháme ztuhnout aby vajíčko vytvořilo "dno". Mezitím střídku namažeme paštikou a přiklopíme do "ohrádky" paštikou dolů. Přitiskneme. Ještě chvíli necháme smažit, pak opatrně obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotovou dobrotu ozdobíme hořčicí nebo kečupem, cibulí nakrájenou na kolečka, případně další zeleninou podle chuti. Podáváme horké.
Fotky receptu Topinky Arnošta z Pardubic:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!