Použité suroviny receptu Třešňová bublanina z toastů:
2 lžíce třešňovice
| 4 plátky toustového chleba
| 1 špetku soli
| 6 vajec
| 100 ml mléka
| 200 g změklého másla
| 200 g curku
| 50 g smetany
| na špičku nože skořice
| 100 g mletých mandlí
| 50 g cukru moučky na posypání
| 50 g mletých ořechů
| dle potřeby: tuk a strouhanku na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy receptu Třešňová bublanina z toastů:
Toustový chléb nakrájejte na kousky a přelijte je horkým mlékem. Třešně omyjte a dejte okapat. Z vaječných bílků se špetkou soli ušlehejte sníh. Utřete máslo s cukrem do pěny a přimíchejte smetanu se žloutky. V mléce namočený toustový chléb vymačkejte a přidejte do těsta spolu s mandlemi, ořechy, skořicí, hřebíčkem a třešňovicí, pak vmíchejte třešně a nakonec zlehka sníh. Těstem naplňte formu a pečte hodinu a čtvrt ve středové části trouby při 175 °C. Vlažný koláč uvolněte z formy a dejte vychladnout. Před podáváním pocukrujte.
Fotky receptu Třešňová bublanina z toastů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!