Postup přípravy receptu Čokoládový trojúhelník:
TĚSTO:
4 vejce a 3-4 lžíce horké vody šleháme elektrickým ručním šlehačem do pěny 1 minutu při nejvyšší rychlosti. Pak přidáme 125 g cukru (během 1 minuty postupně vsypeme do vaječného krému a ještě asi 2 minuty šleháme). Smícháme 50 g hladké mouky, 50 g solamylu, 1 rovnou lžičku prášku do pečiva a 30 g kakaa. Polovinu této směsi prosijeme na vaječný krém a krátce zašleháme při nejnižší rychlosti. Zbytek kakaové směsi vpracujeme do těsta stejným způsobem. Hotové těsto rozetřeme na vymaštěný a pergamenovým papírem vyložený plech – tedy na polovinu plechu. Provedeme to tak, že v prostředku plechu papír přeložíme tak, aby vznikl okraj. Plech vložíme do předehřáté trouby: elektrická trouba 200-225 1C, plynová trouba stupeň 4-5. Piškot ihned po upečení vyklopíme na utěrku posypanou cukrem, papír potřeme studenou vodou a opatrně, ale rychle ho stáhneme.
Nápň:
Podle návodu na sáčku připravíme puding z 500 ml mléka, 1 balíčku čokoládového pudingu v prášku, 75 g cukru a přidáme 10 g kakaa. Ještě do horkého pudingu vmícháme 25 g kokosového másla. Puding necháme za občasného míchání vychladnout. Jemně utřeme 250 g měkkého másla a po lžících do něj vmícháme puding. Z upečeného vychladlého piškotového plátku odřízneme pruh široký asi 8 cm a dáme ho stranou. Zbylý piškot potřeme asi 2\3 krému, nakrájíme ho rovněž na pruhy široké 8 cm a naskládáme je na sebe. Poslední vrstvu zakryjeme nepotřeným pruhem, dobře přitlačíme a necháme prochladnout. Pečivo příčně rozřízneme na dva kusy. Oba dva kousky rozřízneme diagonálně a trochou zbylého krému je slepíme do troúhelníku. Potřeme a ozdobíme zbytkem krému a posypeme nastrouhanou čokoládou.