Použité suroviny receptu Tvarohové noky se skořicí na vinné pěně:
250 g tvarohu
| 2 lžíce moučkového cukru
| 1/2 lžičky skořice
| na špičku nože mletého zázvoru
| 3 lžíce citronové šťávy
| 2 lžíce sekaných pražených mandlí
| 3 plátky želatiny
| 125 ml smetany ke šlehání
| 2 žloutky
| 1 vejce
| 75 g cukru
| 250 ml lehkého bílého vína
| 2 lžičky solamylu
| 150 g manga pokrájeného na kostky
Postup přípravy receptu Tvarohové noky se skořicí na vinné pěně:
1. Tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, skořicí, zázvorem, 1 lžící citronové šťávy a mandlemi. Želatinu namočíme do vody podle návodu na obalu, rozpustíme a vmícháme do tvarohového krému. Ušleháme smetanu a vmícháme do tvarohu. Uložíme asi na dvě hodiny do chladu.
2. Žloutky rozšleháme s vejcem a cukrem. Solamyl rozmícháme ve 2 lžících citronové šťávy a přidáme spolu s vínem do vaječného krému. V horké vodní lázni ušleháme do pěny. Vmícháme z bílku ušlehaný sníh a necháme trochu vychladnout.
3. Z tvarohového krému vypichujeme 2 lžícemi noky a pokládáme na čtyři talíře. Přelijeme vinnou pěnou a posypeme kostičkami manga. Můžeme ozdobit mátou, skořicí a mandlemi.
Fotky receptu Tvarohové noky se skořicí na vinné pěně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!