Použité suroviny receptu Vanilková základní zmrzlina:
4 vejce
| 120 g vanilkového cukru
| 300 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Vanilková základní zmrzlina:
V malé míse důkladně utřeme žloutky. Ve velké míse ušleháme z bílků tuhý sníh. Do ušlehaných bílků postupně po lžících vsypáváme vanilkový cukr. V jiné nádobě ušleháme smetanu (vanilkovou tresť přidáváme ještě před šleháním). Gumovou stěrkou nebo drátěnou metlou sníh a utřené žloutky vmícháme do ušlehané smetany.
Směs přemístíme do plastikové nádoby, přikryjeme a dáme přes noc do mrazničky. Zmrzlinu klademe naběračkou do dezertních misek a podáváme.
Fotky receptu Vanilková základní zmrzlina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!