Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční páj slaný

fotka Vánoční páj slaný
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Vánoční páj slaný:

250 g hladké mouky  | 150 g másla  | 6 lžic studené vody  | na špičku nože kypřící prášek  | špetka soli  | 1 žloutek na potření  |  mouka na vál  | Náplň: 500 g jablek  | 1 lžička škrobové moučky  | 50 g slaniny  | špetka soli  | 2 lžíce strouhanky

Postup přípravy receptu Vánoční páj slaný:

Do mouky s práškem do pečiva nalijeme na vále rozehřáté máslo, přidáme sůl, vodu a vypracujeme hladké těsto. Hotové rozdělíme na 2 díly. Větší díl vyválíme na plát a vytvarujeme na dno formy tak, abychom měli pokryté i stěny. Dno propícháme vidličkou. Potom naplníme náplní z jablek. Jablka na náplň oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na silnější plátky. Pak promícháme se solí, škrobovou moučkou a strouhankou. Nakonec vmícháme rozškvařenou slaninu. Ze zbylého menšího dílu těsta vytvarujeme ozdobnou mřížku, povrch potřeme žloutkem a v předehřáté troubě pečeme 20-30 minut dozlatova.


Fotky receptu Vánoční páj slaný:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vánoční páj slaný
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !