Postup přípravy receptu Vánoční tunel:
Vejce a cukr vyšleháme do pěny, postupně přidáme mouku. Těsto rozdělíme, do jedné poloviny přimícháme kakao a obě těsta upečeme na plechu s pečícím papírem. Až těsto vychladne, stáhneme papír.
Z mléka, vanilky a vanilkových prášků uvaříme kaši. Do vychladlé všleháme máslo, které jsme vyšlehali s cukrem. Nakonec přidáme kandované ovoce a rum.
Na kokosový krém kokos spaříme vroucím mlékem, přidáme cukr a posekané rozinky.
Do formy na srnčí hřbet uložíme světlý plát. Polovina těsta bude ve formě a druhá bude přečnívat. Těsto potřeme pudinkovo-máslovým krémem, přikryjeme tmavým plátem /opět polovina těsta přečnívá/ a ten potřeme kokosovým krémem. Oběma přečnívající pláty přikryjeme kokosovou vrstvu, zatěžíme a dáme do chladu. Pak tunel překlopíme a polijeme čokoládou.