Použité suroviny receptu Vejce podle Magdaleny Rettigové:
8 vajec
| 40 g másla
| 40 g hladké mouky
| 500 ml smetany
| - sůl
| 2 žloutky
| - petrželka
| - žampiony nebo strouhaný sýr
Postup přípravy receptu Vejce podle Magdaleny Rettigové:
Natvrdo uvařená vejce usekáme na nudličky. Tři žloutky si však uschováme.
Připravíme omáčku bešamel z másla, mouky a smetany se dvěma syrovými žloutky. Vejce smícháme s omáčkou a vše přemístíme do zapékací misky. Nahoru téměř naplněné misky naklademe podušené žampiony nebo tvrdý strouhaný sýr. Na závěr vše posypeme drobenkou z odložených žloutků a nasekanou petrželkou. Vložíme do trouby a po upečení podáváme s chlebem nebo bramborem. Výborně chutná také posypané křenem.
Fotky receptu Vejce podle Magdaleny Rettigové:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!