12 kandovaných višní
| 2 lžíce vodky nebo brandy
| 250 g marcipánu
| 125 g hořké čokolády
| mléčná nebo bílá čokoláda na zdobení
Postup přípravy receptu Višňové bonbony:
Višně přepůlte (případně odpeckujte) a v malé misce naložte nejméně na 1 hodinu do alkohololu, občas promíchejte.
Marcipán rozdělte na 24 kousků, z každého vytvarujte kuličku. Kuličku mírně sploštěte palcem a nahoru vmáčkněte okapanou půlku višně. Připravte si plech s pečícím papírem. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, každou kuličku v ní pomocí vidličky namočte, přendejte na plech a nechte ztuhnout. Ozdobte proužky mléčné či bílé čokolády.
Tip: místo marcipánu můžete použít dětský piškot namazaný krémem nebo višňovou zavařeninou.
Fotky receptu Višňové bonbony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!