Použité suroviny receptu Vrstvený ovocný salát se šlehačkou a tvarohem:
300 g broskví (čerstvé nebo z konzervy)
| 300 g čerstvých borůvek
| 300 g bílých hroznů
| 300 g jahod nebo jiného sezonního ovoce
| 2 líce citronové šťávy
| 1 lžička citronové kůry
| 250 g tvarohu
| 200 ml šlehačky
| 50 g cukru moučky
| 65 g sekaných vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Vrstvený ovocný salát se šlehačkou a tvarohem:
Větší ovoce nakrájíme na plátky. Do velké skleněné mísy vrstvíme broskve, borůvky, hrozny, jahody. Vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem. V jiné misce smícháme tvaroh s citronovou kůrou a šťávou, poté vmícháme šlehačku. Hmotou pokryjeme ovoce, posypeme sekanými ořechy, přikryjeme a necháme vychladit.
Fotky receptu Vrstvený ovocný salát se šlehačkou a tvarohem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!