Použité suroviny receptu Výborný knedlík k bůčku :
2,5 kg brambor
| 250 g tučného tvarohu
| 1 vejce
| 3 lžíce krystalového cukru
| sůl
| hladká mouka na obalení
Postup přípravy receptu Výborný knedlík k bůčku :
Půl kila brambor vařených ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme 2 kila syrových brambor jemně nastrouhaných. Vymačkáme vodu a smícháme a osolíme. Z tvarohu, vejce a cukru umícháme náplň. Z brambor utvoříme placky velké asi jako dlaň, naplníme tvarohem, zabalíme a obalíme v hladké mouce. Vkládáme je do vařící osolené vody. Když vyplavou jsou hotové. Podáváme k pečenému bůčku a poléváme šťávou.
Fotky receptu Výborný knedlík k bůčku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!