Postup přípravy receptu Zapečená bramborová kaše s kuřecí nádivkou:
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostičky a uvaříme s 1 lžičkou soli do měkka (15 - 20 minut). Kuřecí maso semeleme nebo nasekáme na malé kousky. Na pánvičce rozpustíme 20 g másla, přidáme 1 nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, vmícháme nasekané maso, 1 lžičku soli a na větší špičku nože mletého muškátového oříšku a pepře. Za stálého míchání maso opečeme (při míchání měchačkou oddělujeme kousky od sebe).
Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme, přilijeme 250 ml teplého mléka, 20 g rozpuštěného másla, dále 2 vejce, 1 lžičku soli a dobře propracujeme. Zapékací misku vymažeme máslem (20 g). Na dno urovnáme polovinu bramborové kaše, na ni navrstvíme opečené kuřecí maso a přikryjeme druhou polovinou kaše.
Troubu předehřejeme na 250 °C a odkryté zapékáme, až nám povrch kaše zčervená.
Podáváme s ovocným kompotem.