Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zapečená jablka s calvadosem

fotka Zapečená jablka s calvadosem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 22

Použité suroviny receptu Zapečená jablka s calvadosem:

4 cl calvadosu  | 4 jablka  | 2-3 lžíce citr. šťávy  | 3 lžíce cukru  | krém  | 1 vejce  | 1/2 kelímku šlehačky  | 1/4 lžičky skořice  | na ozdobu  | 4 snítky meduňky  | 4 lžíce mandlových lupínků

Postup přípravy receptu Zapečená jablka s calvadosem:

Jablka oloupeme, přepůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Citronovou šťávu, calvados, cukr a trochu vody uvedeme do varu a do vroucí šťávy vložíme na 3 minuty povařit jablka. Pak je vyjmeme a necháme vychladnout.

Smetanu ušleháme se žloutkem a vmícháme tuhý sníh z bílku. Krém smícháme se skořicí.

Jablka naskládáme do malých zapékacích mističek a na každou dáme čepičku krému, kterou posypeme mandlovými lupínky.

Mističky vložíme do předehřáté trouby nebo grilu a grilujeme do zezlátnutí krému.

Zapečená jablka s calvadosem podáváme zdobená meduňkou.


Fotky receptu Zapečená jablka s calvadosem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečená jablka s calvadosem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !