Použité suroviny receptu Zelný salát se šlehačkou, jogurtem a křenem:
80 g čerstvého křenu
| 150 ml šlehačky
| 3 lžíce bílého jogurtu
| 1 cibule
| 600 g hlávk. zelí
| sůl
Postup přípravy receptu Zelný salát se šlehačkou, jogurtem a křenem:
Zelí nakrouháme. Osolíme a necháme asi 20 minut odležet. Potom ručně promačkáme, aby zelí postilo tekutinu a zkřehlo.
Křen nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Jogurt promícháme se smetanou.
Zelí, křen a cibuli promícháme se smetanou a jogurtem. Přisolíme, napěchujeme do sklenice a necháme do druhého dne rozležet.
Fotky receptu Zelný salát se šlehačkou, jogurtem a křenem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!