320 g vanilková zmrzlina
| 2 hrsti mandle
| 300 g belgická hořká čokoláda
| 200 g čerstvé mléko
| 60 g cukr krystal
Postup přípravy receptu Zmrzlina s čokoládou:
Rozehřejeme troubu na 180 °C a dáme do ní pražit plátky mandlí dozlatova. Cukr nasypeme do kastrolu a rozpustíme na karamel, musí být čirý a bez hrudek, s barvou jako čaj. Opražené mandle vysypeme (do jedné vrstvy) na pečicí papír a pokapeme teplým karamelem do tvaru mřížky. Necháme ztuhnout a poté nalámeme na "oplatky" cca 3 x 3 cm. Belgickou čokoládu zalijeme čerstvým mlékem a necháme zahřát, aby se čokoláda rozpustila. Do hlubokého talíře dáme hroudu vanilkové zmrzliny (na jednu porci cca 80 g) obalenou v "oplatkáchů" z mandlí a karamelu. Okolo zmrzliny nalijeme čokoládu asi do jedné třetiny.
Fotky receptu Zmrzlina s čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!