Použité suroviny receptu Bábovka z vaječného likéru:
200 g Hera
| 200 ml vaječný likér
| 400 g polohrubá mouka
| 3 ks vejce
| 200 g cukr krupice
| 1 ks vanilkový cukr
| 1 ks prášek do pečiva
| tuk na vymazání formy
| mouka na vysypání formy
| cukr moučka, kakaový prášek
Postup přípravy receptu Bábovka z vaječného likéru:
Heru vyšleháme s cukrem a vejci a postupně přimícháme vaječný likér, vanilkový cukr a mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy, nebo můžeme vylít i na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 170 st. C asi 30 minut, na plechu asi 20 minut. Špejlí zkoušíme, jestli těsto nelepí.
Po vychladnutí bábovku z vaječného likéru vyklopíme na tác a posypeme moučkovým cukrem nebo kakaovým práškem.