Vejce vyšleháme v horké vodní lázni s 50 g cukru moučky do pěny. Máslovou Ramu vyšleháme do pěny se zbylým cukrem moučkou a vanilkovým cukrem. Obě směsi spojíme, přidáme kakao, nastrouhané piškoty a rum. Vypracujeme tuhžší nugátovou hmotu. Rozválíme ji na plát silný asi 1 cm a rozkájíme na čtverce o velikosti 4x4 cm. Necháme ztuhnout v chladu.
Mléčnou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír. Necháme ztuhnout. Ze ztuhlé polevy odtrhneme papír. Nahřátým nožem ji rozkrájíme na čtverce velké 4x4 cm.
Ztuhlé nugátové kostky vložíme vždy po jedné mezi dva čokoládové čtverce. Ozdobíme bílou čokoládou.
Fotky receptu Nugátové potěšení:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!